Hoe kan ik beginnen met affiliate marketing?

Geplaatst op 04-03-2022

Beginnen met affiliate marketing is goed te doen wanneer u daarvoor een affiliate script gebruikt. Een affiliate script stelt u in staat om producten te promoten op basis van affiliate marketing via uw eigen website. Een voorbeeld van een goed affiliate script is het script van Vrolijk Internet Services.

Het affiliate script van Vrolijk Internet Services is een script waarmee u een affiliate webshop kunt installeren dat bestaat uit verschillende componenten. Zo is er het voor de bezoekers zichtbare deel waarbinnen naar producten kan worden gezocht. Dit ziet er net uit als een gewone webwinkel. Echter koopt men een product niet direct bij u maar verwijst u met een affiliate link naar de website waar men het product kan kopen.

Omdat in een affiliate link een code is opgenomen die gekoppeld is aan u als tussenpersoon, zal de adverteerder kunnen zien dat een bezoeker van uw webwinkel afkomstig is en zal er in dat geval een vergoeding worden toegekend aan u wanneer er een verkoop plaatsvindt.

Via een affiliate platform zoals Daisycon kunt u zich aanmelden voor affiliate marketing. Wanneer u bij Daisycon een account aanmaakt, zult u zich kunnen aanmelden bij een groot aantal affiliate campagnes. Als u bent ingelogd bij Daisycon, kunt u zien welke adverteerders er zijn aangesloten en welke producten u kunt promoten. Ook zult u per adverteerder kunnen zien hoe hoog de affiliate inkomsten zullen zijn bij een verkoop.

Natuurlijk is het interessant u aan te melden bij de campagnes met de hoogste vergoedingen. Maar het is ook een goed idee om de campagnes uit te kiezen die voldoende promotiemateriaal beschikbaar hebben. Een interessante mogelijkheid is het automatisch verwerken van productfeeds. Daarmee kunnen producten automatisch aan uw webwinkel worden toegevoegd. Binnen het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u zonder problemen productfeeds van Daisycon toevoegen en periodiek verwerken.